Hei, tämä on Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden Luovuus+ -hankkeen Luova Farmi -verkkosivuston saavutettavuusseloste.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.luovafarmi.fi ja se on päivitetty 20.12.2021. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Luova Farmi käyttää viestinnässään lisäksi sosiaalisen median palveluja (Facebook ja Instagram), joissa saavutettavuusvaatimukset pyritään täyttämään käyttämällä sosiaalisen median palveluntarjoajan tarjoamia työkaluja saavutettavuuden varmistamiseksi.

Oulun kaupungin tavoitteena on, että verkkopalvelujen käyttö on mahdollisimman sujuvaa kaikille käyttäjille. Saavutettavuus otetaan huomioon kaupungin digitaalisten palvelujen kehityksessä, ja teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Verkkosivujen ylläpitäjät tekevät omalta osaltaan jatkuvaa parannustyötä sivuja päivittäessään. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi sähköpostilla saavutettavuus@ouka.fi.

Digipalvelun saavutettavuuden tila: Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain

Ei saavutettava sisältö
3. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Havaittava: Tekstin kontrasti
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet
Teksti ei kaikkialla erotu riittävästi taustasta sivuston visuaalisen ilmeen vuoksi. Taustan kontrastia korjattu joulukuussa 2021.
Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.4.3 Kontrasti 

Hallittava: Valikon käytettävyys näppäimistöllä (Lightbox)
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet
Sivuston navigaatiopalkki on toteutettu Lightbox-valikkona (JavaScript), jonka käyttö ei aina onnistu näppäimistön avulla. 
Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 2.1.1 Näppäimistö

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero: vaihde 0295 016 000

Takaisin Luovan Farmin pääsivulle